top of page

ÜTS Envanter Bildirimi

Envanter bildiriminin yapılabilmesi için ÜTS uygulamasında yapılan işlemler

SAĞLIK HİZMET SUNUCULARI VE TIBBİ HİZMET SAĞLAYICILARI DEMİRBAŞ ENVANTER BİLDİRİM İŞLEMLERİ


Envanter bildiriminin yapılabilmesi için ürün numarasının (ürün barkodu) bilinmesi ve bu ürün numarasının ÜTS’de ya da TİTUBB sisteminde tanımlı olması gerekmektedir.


Ürün numarası ÜTS’de bulunuyor ise;


1.ÜTS’de Ürün Hareketleri-Envanter Bildirimi menüsünden ürün numarası bilgisi girilirve Sorgula yapılarak ürünü işaretleyip sağ üst köşede bulunan Envanter Bildir seçilerek envanter bildirimi işlemine başlanır. (Şekil 1)

üts kayıt danışmanlık
Şekil 1- Envanter Bildirim Ekranı

2.“Envanter Bildir” tıklandığında Şekil 2’de yer alan pencere açılmakta olup “*” işaretininbulunduğu alanlardaki bilgilerin girilmesi zorunludur.


3.İlgili bilgiler girilerek “Envanter Bildir”e tıklanır ve envanter bildirimi gerçekleştirilmiş olur.

Şekil 2- Envanter Bildirim İşlemi
Şekil 2- Envanter Bildirim İşlemi

Ürün numarası ÜTS’de bulunmuyor ise;


1.Envanter bildiriminin yapılabilmesi için öncelikle daha önceki kayıt sistemi olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası(TİTUBB) üzerinden ürün numarası bilgisinin çağırılması ve ÜTS tarafında tanımlı hale gelmesi gerekmektedir.


2.Bu işlemin yapılması için ÜTS’de Tıbbi Cihaz-Envanter Ürün Listele seçildiğinde karşınıza çıkan ekranda halihazırda diğer sağlık kuruluşları tarafından TİTUBB’dan çağrılan ve ÜTS’de tanımlı hale gelen ürün bilgileri yer almaktadır. Bu ürünler firmanın/kurumun envanterinde yer alan ürünler anlamına gelmemektedir. (Şekil 3)


3.Ürün numarasını bilmediğiniz ürünler için burada tanımlı hale gelmiş olan ürünleri de inceleyerek (marka veya firma üzerinden sorgulama yaparak) sahibi olduğunuz ürünün ürün numarasını buradaki tanımlı ürünler üzerinden bulabilirsiniz.

üts kayıt danışmanlık
Şekil 3 – TİTUBB tarafından ürün sorgulama ekranı

4.Ürün numarasını TİTUBB’dan çağırmak için ÜTS’de Tıbbi Cihaz-Envanter Ürün Listeleekranında “Envanter Ürün Ekle” seçilir. (Şekil 3)


5.Akabinde TİTUBB sorgulama işlemi yapılarak ilgili veri alanları üzerinden ürün numarasıbulunur(Şekil 4 ve 5).


6.“TİTUBB’dan Getir” butonuna tıklandığında Şekil 5’de yer alan pencere açılmakta olup ürüne ait bilinen bilgiler ile sorgulama yapılır.

Şekil 4 – TİTUBB tarafındaki kayıtlı ürün barkodunun ÜTS tarafına çağrılma işlemi
Şekil 4 – TİTUBB tarafındaki kayıtlı ürün barkodunun ÜTS tarafına çağrılma işlemi
üts kayıt danışmanlık
Şekil 5 – TİTUBB tarafındaki kayıtlı ürün barkodunun sorgulama işlemi

7.Şekil 5’de yer alan pencerede Tamam butonuna tıklandığında Şekil 6’de yer alan pencerea çılmaktadır.

Şekil 6 – TİTUBB tarafındaki kayıtlı ürün ekleme işlemi
Şekil 6 – TİTUBB tarafındaki kayıtlı ürün ekleme işlemi

8.Şekil 6’de yer alan pencerede Branş Türü Kodu seçimi zorunludur. “Branş Türü Kodu Seç”e tıkladığınızda Şekil 7’de yer alan pencere açılmaktadır.


9.Açılan pencerede cihaza en uygun branş türü seçiminin yapılması gerekmektedir.


10.Bir ürün numarası için TİTUBB’dan çağrılma işlemi bir kez yapılmaktadır. Yani herhangibir sağlık tesisi bir ürün numarasını TİTUBB dan çağrılma işlemini yapmış ise diğer sağlıktesisleri o ürün numarası için envanter bildirimi yapabilmektedir. Ayrıca bu işlemintekrarlanmasına sistem izin vermemektedir.


11.Şekil 7’ de yer alan ekrandan uygun branş türü seçilmesinin akabinde Şekil 6’da yer alanekranda Kaydet butonuna tıklanması halinde TİTUBB’dan ürün çağırma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Şekil 7 – Branş Türü Kodu Seçme İşlemi
Şekil 7 – Branş Türü Kodu Seçme İşlemi

12.TİTUBB’dan çağrılmış ürüne doğrudan Ürün Hareketleri-Envanter Bildirimi alanından envanter bildirimi gerçekleştirilebilir. Bu işlem için Şekil 1 ve 2 deki işlemlerin yapılması gerekmektedir.


Yapılmış Olan Envanter Bildirimlerinin Sorgulanması


1.Sağlık tesisleri yapmış oldukları envanter bildirimlerini sorgulayarak üzerlerinde bulunan envanter bilgilerine ulaşabilir.


2.Bu işlemin yapılması için Ürün Hareketleri-Bildirim Listele/İptal/İade menüsünden Ürün Numarası ve Seri Numarası bilgisi girilerek sorgulama yapılabilir. (Şekil 8)

Şekil 8 – Bildirim Listele Ekranı
Şekil 8 – Bildirim Listele Ekranı

3.Ya da Ürün Hareketleri-Ayrıntılı Sorgulama-Bildirim Sorgula menüsü üzerinden Bildirim Türü Envanter Bildirimi seçilerek herhangi bir bilgi girmeden sorgulamayapıldığında son 90 içerisinde yapılmış envanter bildirimleri listelenecektir. (Şekil 9)

Şekil-9 Ayrıntılı Sorgulama Ekranı
Şekil-9 Ayrıntılı Sorgulama Ekranı

bottom of page